Verdenshistoriens største plot twist
Mathias
Udgivet d. 13-12 2019
Mathias

Verdenshistoriens største plot twist

Jeg vil sige, at Jesus er verdenshistoriens største plot twist. Faktisk vil jeg sige at Jesus særligt har to store plot twist, Jesus har både første og andenpladsen.

Hvad er et Plot Twist?

Et plot Twist er en pludselig og uventet handling i historien. Det kan være i en bog, film eller hvilken som helst historie.1 Jeg synes, det er nogle af de bedste øjeblikke i film. Når jeg sidder og tænker, at jeg har regnet hele historien ud, og derfor ved hvordan det ender. Da sker der noget helt uventet. Måske har skurken overraskende fået overhånden i kampen, eller måske går det op for mig, at helten nu kan vinde. Et plot twist kan både have et godt eller et dårligt udfald. Men lad os se nærmere på Jesus’ plot twist.

Det Første Plot Twist

Det er nemt at tænke: ”Som menneske, hvis jeg gerne vil I kontakt med Gud, bør jeg vel præstere perfekt? Måske hvis jeg er lige så god som Nelson Mandela eller Moder Teresa, så vil Gud tænke højere om mig.” Det er en logisk tanke, at jo bedre jeg præsterer, des tættere kommer jeg på Gud. (!) Plot twist (!) Jesus valgte at gøre det modsatte af min logik. Hvad Jesus sagde kunne forkortes til ”… du behøver ikke at prøve at arbejde dig ind i himlen. I stedet for at du prøver at arbejde dig op af stigen, så vil jeg komme ned og møde dig!”2

Så det gjorde Jesus. Verdens skaber og konge. Han valgte at komme ned på jord. Wow! Og mere end det, Jesus valgte at komme som en lille baby. En baby der var afhængig af andre personer omkring ham for at overleve. Det er et plot twist, at verdens skaber, valgte den mest ydmyge størrelse, nemlig en baby. For han vidste, at vi aldrig kan arbejde os ind i himlen. Tak Jesus, for dit første plot twist!

Det Største Plot Twist

Efter Jesus havde været på jorden i omkring 30 år, da skete verdenshistoriens største plot twist. Jesus lod sig dømme til døden, ved at blive naglet til et trækors. Vent! Verdens konge, lod sig frivilligt dømme til døden, og endda en ydmygende og smertefuld død?! Ja.

Der var en dag, hvor det lignede at verdens mørke og ondskab havde vundet og at kærligheden havde tabt. Men dette plot twist var ikke færdigt.

For tre dage senere stod Jesus op fra de døde. Det vil sige, han begyndte at trække vejret igen! Og hans krop, som allerede var begyndt at forrådne, kom tilbage til liv. Hans hjerte begyndte at slå, og hans blod begyndte at strømme igen. Jesus vandt over døden, da han opstod fra de døde. Kærligheden vandt over mørket. Tak Jesus, for dit største plot twist!

Jesus Ændrede Historien – Hvad Har Det Med Mig At Gøre?

Godt spørgsmål! Og jeg vil sige, at det er et af livets vigtigste spørgsmål! Hvis ikke dét vigtigste spørgsmål i livet. For da Jesus valgte at komme ned til jorden som en baby, dø for vores skyld og besejrede døden, da åbnede Jesus muligheden for at vi for evigt kan leve i fællesskab med ham.

Jesus tilbyder dig frelse og frihed. Ja han tilbyder faktisk dig det største plot twist i dit liv! Hvis du tager imod Jesus som din frelser og Herre, da kan du allerede i dag starte med at leve resten af dit liv i fællesskab med verdens Konge, verdens bedste ven, ja kærligheden selv.

Du behøver ikke at prøve at arbejde dig selv ind eller prøve at være god nok til at komme ind i himlen. For Jesus valgte at komme ned til os. Så vi kan allerede tage imod ham i vores liv i dag.

Bibelen beskriver dette plot twist i dit liv således i kolossenserbrevet 1:13:

”Han har frigjort os fra mørkets magt og ført os ind i sin elskede Søns rige”
  1. Hvad er et Plot Twist: https://indidansk.dk/twist
  2. Ef 2:8-9, 2 Kor 5:21, Joh 10:10, Åb 3:20