Lys, mere lys
Udgivet d. 29-11 2018
Kirstine

Lys, mere lys

Når jeg sidder og hygger mig indenfor mens jeg tænker på, hvad der er specielt for mig netop i denne juletid, er noget af det første jeg ser de mørke vinduer og stearinlyset indenfor. Det får mig til at tænke på, at blomsterne for længst er visnet, bladene er faldet af træerne og nu er det mørkt både når jeg tager afsted om morgenen og når jeg kommer hjem om eftermiddagen. Ja kort sagt er vejret og naturen faktisk ret så trist for tiden. Men på trods af det formår december måned bare altid at gøre en så ellers mørk og trist måned til noget ganske særligt og hyggeligt. - Og hvor er det bare skønt!

Det er én af grundene til, at jeg altid glæder mig til december. For her forsvinder mørket for et kort stykke tid. Her bliver gaderne lyst op af julelys, på trods af statens besparelser på gadelamperne. Her bliver husene pyntet så flot med lyskæder i vinduer, på træer, buske og julemanden i kanen bliver også så flot lyst op. Indenfor tændes der også op i stearinlysene i hele huset. Både kalenderlys, adventskrans og diverse dekorationer bliver hyppigt tændt.

Ja, Danmark bliver for alvor lyst op i denne mørke december måned. Og hvor er det skønt, for der hvor lyset er, er det umuligt for mørke at være. Og der hvor mørket ikke er, er det altid mere rart, trygt og behageligt at være.

På samme måde har jeg det også med Jesus. Han bringer, som lyset bringer håb og glæde, også et håb og en glæde ind i mit liv. Det er bare heldigvis ikke kun én måned, men hele året rundt. Denne sammenligning er ikke en, jeg selv har fundet på. Jesus siger selv i biblen, i Johannesevangeliet kapitel 9 vers 12, at han er verdens lys:

»Jeg er verdens lys. Den, der følger mig, skal aldrig vandre i mørket, men have livets lys.«

Det er virkelig dejligt, og noget jeg ofte glæder mig over, for det betyder for mig, at når jeg tror på Jesus og lukker ham ind i mit liv og dermed også mine mørke dage, så vil han fjerne mørket og i stedet skabe lys, glæde og håb. For når lyset kommer, er det jo umuligt for mørket også at være der. Det er også umuligt for mørket at slukke lyset. Der er altså intet mørke, der er så mørkt, at Jesus ikke kan overvinde og fjerne det.

Derfor ønsker jeg jer alle en glædelig december fyldt med hyggelige lys og budskabet om Jesus.