Julegaven til dig
Fredrik
Udgivet d. 29-11 2018
Fredrik

Julegaven til dig

Prøv at forestille dig, at det er juleaften. Du venter spændt på at få dine gaver. Den første er pakket ind i rødt papir, med et hvidt bånd fint bundet omkring gaven. Du mærker på den, men kan ikke mærke noget specielt. Du ryster den let, men kan ikke høre noget. Hvad kan det være? Nysgerrigt begynder du at pakke gaven op og ser ... at PAKKEN ER TOM!?

Hvordan ville du have det, hvis du fik en julegave uden noget i? Jeg ville blive både overrasket, skuffet og tænke: Hvad skal jeg med en gave uden noget i?

Denne historie kom op i mine tanker en dag i december for et par år siden, hvor jeg var på vej til gudstjeneste og så følgende stå på en husgavl:

“En jul uden Jesus er som en julegave uden noget i“

Det fik mig til at tænke på, hvilken gave det er, vi alle har fået. Den gave, som beskrives meget fint i en julesang, jeg godt kan lide. "Hjerte, løft din glædes vinger", hedder den. Jeg tænker især på andet vers:

Gud vor Fader, gav i nåde
julenat
os en skat,
herlig overmåde;
for at frelse os af nøden
steg herned
kærlighed,
stærkere end døden.

Gaven, Gud har givet os i julen, har en skat indeni: Jesus. Han blev født for at frelse os af nøden, fra al vores synd, ved at dø på et kors. Han gjorde det af kærlighed til dig og mig, fordi han elsker os og ønsker fællesskab med os. Og da hans kærlighed er stærkere end døden, opstod han, så vi kan have fællesskab med ham i dag.

Denne gave er til dig, så tag imod den.

Glædelig jul til jer alle!