En anderledes solopgang
Sebastian
Udgivet d. 04-12 2019
Sebastian

En anderledes solopgang

For nogle år siden fik jeg mulighed for at vandre op på toppen af Sinaibjerget i Egypten. Vi skulle vandre om natten for at se solopgangen om morgenen. Jeg havde på forhånd hørt meget om hvor smuk solopgangen skulle være at se oppe fra bjerget, så jeg glædede mig. Efter flere timers famlen i mørket, hvor vi formåede at styre udenom de fleste kameler på ruten, kom vi endelig op på toppen. Det var stadig mørkt, så vi var heldigvis ikke kommet for sent.

Spændt sad vi på klippestykker rundt omkring på bjergtoppen og ventede. Og så begyndte det at blive lyst. Og lige pludselig var det blevet så lyst, at vi begyndte at undre os over, at vi ikke kunne se solen. Gemte den mon sig bag en sky? Vi var en større gruppe oppe på bjerget fra flere forskellige lande. Vi kiggede og kiggede ud i lyset, men så ingen sol. Men lige pludselig dukkede et stærkt lys op ude i horisonten. Der bredte sig en dyb og undrende tavshed i gruppen. Nogen udbrød: ”Er det et skib?” Og mange af os kiggede undrende på lyset med mange forskellige tanker om, hvad det dog var for et lys, vi kiggede på.

Lidt efter lidt blev lyset større og større, og snart var ingen i tvivl. Det var solen! Nogle brød ud i et halleluja efterfulgt af en sang og stor begejstring fra hele gruppen. Vi havde ventet på dette øjeblik i flere timer, vi havde glædet os og forberedt os, men da solen endelig kom, var der stort set ingen der kunne genkende den. 

Min oplevelse på bjerget fik mig til at tænke på dengang Jesus kom til Jorden. Vi læser i Bibelen at mange mennesker forventede at en helt særlig person skulle komme. Mere end 300 forudsigelser i det Gamle Testamente havde gjort mange mennesker forventningsfulde, og flere var klar over, at han snart måtte komme. Og lige pludselig stod Jesus der midt iblandt dem!

Mange af de der så Jesus var lige så forblindede som os der stod på bjerget i Egypten og kiggede direkte på solen uden at have forstået, at det som vi havde ventet på, var lige foran os! Heldigvis gik det op for mange, at Jesus var den, som de havde ventet på. Men der var desværre også mange som aldrig kom til at se det.

Jeg tror at alle mennesker har brug for kærlighed, fællesskab, fred, frihed, glæde og tilgivelse. Hvad er det du længes efter og håber på i livet? Og kan du genkende det når du ser det? Du hører om Jesus i julen, men lægger måske dine forventninger hen på noget andet, som du håber, kan give dig det, som dit hjerte længes efter. Men hvis du rigtig prøver efter, undersøger nysgerrigt og kigger grundigt, så tror jeg at du vil få en rigtig øjenåbner.

Jeg tror at du vil se, at den Jesus som stod foran dig hele tiden, er den eneste der kan give dig ægte fred, dyb kærlighed, oprigtig glæde, sand frihed og virkelig tilgivelse. Ja, at Jesus vil møde dine dybeste behov og længsler. Måske har du alt for længe stirret dig blind på en sød historie om et lille barn i en stald. Kan du nu se, at Jesus er mere end en god julehistorie?

Han kom for dig.
Han elsker dig og vil have fællesskab med dig.